default-header

Kennisexamens

Een kennisexamen is een kwalificerend examen om vakkennis en/of vaardigheden te examineren die cruciaal zijn voor de beroepsuitoefening en onvoldoende aan de orde komen in de praktijkexamens. Tijdens de praktijkexamens is vaak maar beperkt tijd, en kan niet álles getoetst worden. Tijdens het kennisexamen wordt de kandidaat getoetst op de aanwezige kennis met betrekking tot de beroepsuitoefening. Meestal is het kennisexamen aanvullend op het praktijkexamen.

Het opzetten van een kennisexamen is, evenals een instellingsexamen, erg intensief. Immers, voor elke (beroeps-)praktijksituatie moet onafhankelijk zijn vastgelegd waaraan de kandidaat moet voldoen. Het opstellen van deze criteria, binnen de geldende kwaliteitseisen, nemen wij u graag uit handen. ExamAssist kijkt naar de kaders en de geldende kwalificaties en maakt hierop een passend kennisexamen, dat kan worden vastgesteld door de vaststellingscommissie.

Uiteraard kan ExamAssist u ook de juiste examinator leveren voor een juiste en volledig onafhankelijke kennisexaminering.