default-header
HomeNederland kan wel wat deskundigheid gebruiken!

Nederland kan wel wat deskundigheid gebruiken!

Een ietwat vreemde uitspraak misschien, maar de afgelopen maanden heeft Stichting ExamAssist gewerkt aan de opbouw van een deskundig uitvoeringsorgaan op het gebied van examinering, certificering en diplomering. En ja… dat was al in gang gezet al vóór alle commotie in de media over
examenfraudes en verkeerde toelatingen ed. Maar dit benadrukt de toegevoegde waarde natuurlijk wel.

ExamAssist ontzorgt examinering!

Bij Stichting ExamAssist (kortweg: ExamAssist) werken professionals, examendeskundigen en bedrijven samen om onderwijsinstellingen een pakket aan examenfaciliteiten te bieden. Hierbij staat ExamAssist borg voor een strikte scheiding tussen de realisatie van de examenresultaten en het onderwijs.

Eén loket voor examinering, certificering en diplomering

Aan zowel de examineringszijde als aan de kant van het onderwijs ontzorgt ExamAssist onderwijsinstellingen bij hun activiteiten voor examinering, certificering en diplomering. Hiermee kunnen de instellingen in één klap voldoen aan alle eisen van de Inspectie van het Onderwijs. ExamAssist biedt onderwijsinstellingen een pakket aan diensten aan om het gewenste of vereiste kwaliteitsniveau te behalen.

Om de kwaliteit van de examinering binnen het onderwijs te verbeteren heeft ExamAssist een netwerk opgebouwd van gespecialiseerde trainers, examinatoren, (taal-)assessoren en onafhankelijke certificeerders. ExamAssist levert de juiste én gekwalificeerde mensen, ter uitvoering van de volgende diensten:

  • Ondersteuning van de examencommissie;
  • Generieke en maatwerktrainingen;
  • Certificering van betrokkenen;
  • Ondersteuning bij de organisatie van (digitale) kennis-, instellings- en/of praktijkexamens;
  • Afname van (digitale) kennis-, instellings- en/of praktijkexamens;
  • Examenhulpverlening;
  • Coördinatie van examens;
  • Mediaton.

Creëer rust, ruimte en overzicht

Door gebruik te maken van ExamAssist creëert u rust, ruimt en overzicht in uw examineringsproces. U weet waar u aan toe bent, u werkt met gekwalificeerde en gecertificeerde mensen, u werkt vanuit uw eigen sterktes en vult deze aan met de dienstverlening van ExamAssist!